Translate

mandag 12. november 2012

NYDELEGE KOKOSBOLLAR

Dette treng du:

5 gelatinplater
5 eggekvitar
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft (kan sløyfast)
200 gr kokesjokolade
50 gr delfiafeitt
1 pk kokosmasse




Framgongsmåte:

Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn (ca 5 min)
klem vatnet av gelatinplatene og løys opp i 2 ss kokt vatn, og avkjøl.

Stivpisk eggekvitane, tilset sitronsaft,sukker og vaniljesukker. Pisk vidare til sukkeret har løyst seg opp og massen er stiv og luftig til ein marengs.
Tilset den smelta gelatinen i eggemassen i ein tynn stråle og visp kraftig til ein glatt og luftig masse.

Ha marengsmassen i ein sprøytepose eller vanleg frysepose, som du klipper eit lite hol i hjørna.
Dekk 1-2 steikebrett med bakepapir og dryss kokosmasse over. Sprøyt ut små toppar med marengsmasse på bretta. Set dei kjøleg i ca 1 time.

Smelt sjokolade og delfiafeitt i vannbad. Ha smelta sjokolade over marengstoppane og strø kokosmasse over. Set kaldt igjen.  Kokosbollane kan frysast. NB! Singelfrys førspå eit brett, før du evt. har dei i ein boks.

NAM NAM!  Desse er berre sååååå gode:)

Lukke til!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar